Ψευδορκία

Της είπα πως την ερωτεύτηκα. Ορκίστηκα πως την αγαπούσα. Ψευδορκία νομίζω λέγεται αυτό.

Ήταν όμως βολικό. Εξαιτίας της απόστασης που μας χώριζε, ήταν ο κατάλληλος τρόπος για να παρακολουθήσω τις αλλαγές τής συμπεριφοράς της στο γραπτό λόγο, τόσο σε ιδιωτικές συνομιλίες, όσο και (κυρίως) σε δημόσιους ηλεκτρονικούς χώρους που συμμετείχαμε κι οι δύο, όπου οι διαφοροποιημένοι λεπτοί χρωματισμοί δεν γίνονταν άμεσα αντιληπτοί.

Ο χρόνος περνούσε και το υλικό που συνέλεγα γινόταν ολοένα και περισσότερο, ολοένα και πιο ενδιαφέρον από ερευνητικής πλευράς. Ονειρευόμουν την τέλεια δημοσίευση.

Μου ζήτησε να χωρίσουμε. Ήθελε να μείνει μόνη για λίγο, είπε. Ήταν δυο μέρες προτού παρουσιάσω τη μελέτη μου. Ήταν αμέσως μόλις παρουσίασε τη δική της: «Μεταβολές συμπεριφοράς στο γραπτό λόγο, παρατηρούμενες στο δημόσιο ηλεκτρονικό χώρο, λόγω έντονων συναισθηματικών διαταράξεων». Δεν έχω παράπονο· με ανέφερε και στις ευχαριστίες.

Περιττό να πω πως η δική μου μελέτη δεν παρουσιάστηκε ποτέ, καθώς παρέμεινε για πάντα ανολοκλήρωτη. Ένα όμως ήταν σίγουρο: είχαμε κάνει την ίδια σκέψη, γεγονός που αποδείκνυε πως τελικά ήμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Αλλά αυτό είναι πλέον θέμα άλλης μελέτης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: