Δρομείς υπογείων

Ξανά ο βόμβος του συρμού που πλησιάζει.
Ξανά το μανιώδες ποδοβολητό των μελλοντικών συνεπιβατών μου, που ενώ βρισκόμαστε δύο επίπεδα πάνω από τις αποβάθρες αρχίζουν να τρέχουν σαν τρελλοί για να προλάβουν, λες κι έχουν κλείσει μοναδική θέση για το συγκεκριμένο δρομολόγιο και σε συγκεκριμένο βαγόνι.
Γκρινιάζω και κοροϊδεύω από μέσα μου καθώς τους βλέπω να με προσπερνάνε σα δρομείς αγώνων ταχύτητας, κι ενώ από αντίδραση επιβραδύνω το βήμα μου.

Φτάνω στην αποβάθρα. Το τρένο μόλις έφυγε παίρνοντας μαζί του όλον εκείνο τον παράφρονα πληθυσμό. Ησυχία. Θα περιμένω το επόμενο.

Ντλιν – ντλον, το ηχητικό σήμα των ανακοινώσεων.

Προσοχή παρακαλώ! Αγαπητοί επιβάτες, ε…, αγαπητέ επιβάτη, σας ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρξει επόμενος συρμός για την κατεύθυνση που επιθυμείτε. Ούτε για την αντίθετη κατεύθυνση. Ποτέ. Η διαδικασία κατεδάφισης του σταθμού αρχίζει εντός πέντε λεπτών. Παρακαλούμε απομακρυνθείτε από την αποβάθρα· από το κτίριο· από το οικοδομικό τετράγωνο. Τώρα. Τώρα είπα!

Αποσβολωμένος, σέρνω τα βήματά μου όσο λιγότερο αργά μπορώ, ελπίζοντας πως θα προλάβω να βγω στην επιφάνεια. Άλλη φορά πρέπει να προσέχω περισσότερο τις ανακοινώσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: