Με την οκά

Πέντε στάσεις έμεναν ακόμα μέχρι να αποβιβαστώ. Ο συρμός έτρεχε, άνοιγε πόρτες, βαβούρα, έκλεινε πόρτες, συνέχιζε. Έχοντας βυθιστεί στο κάθισμά μου, κοιτάζοντας μέσα μου όσα δεν προλαβαίνω να δω άλλες στιγμές, περίμενα τον προορισμό.

Στην επόμενη στάση το κάθισμα δίπλα μου έτριξε. Δεν κοίταξα, ποτέ δεν κοιτάζω. Προσπαθώ από τους ήχους, τις οσμές και τις κινήσεις να εντοπίσω όσα περισσότερα στοιχεία μπορώ· μόνο στην αποβίβαση ρίχνω μια ματιά, θέλοντας να δω πόσο επιτυχείς ήταν οι υπολογισμοί μου. Γυναίκα, σκέφτηκα, τουλάχιστον εβδομήντα ετών.

Δεν πρόλαβα να σκεφτώ τίποτε άλλο, ούτε πρόλαβα να μη σκεφτώ. Το μυαλό μου πλημμύρισε από βαριά μυρωδιά μπακάλικου, μα όχι έτσι αόριστα· ήταν ανοιχτά βαρέλια με ελιές, ήταν το παλιό μπακάλικο απέναντι από το σπίτι, μια ανάμνηση περασμένων δεκαετιών σε τρεμάμενο χλωμό ημίφως. Παρατήρησα τα ράφια, τα γάλατα, τα όσπρια, ήταν ακριβώς όπως τα θυμόμουν, ετοιμάστηκα να ζητήσω φακές και –

«…ανταπόκριση με τη γραμμή 2…», η φωνή από τα μεγάφωνα με έκανε να ανοίξω τα μάτια μου, συνειδητοποιώντας ότι έπρεπε να βγω από το βαγόνι. Σηκώθηκα, στρέφοντας το βλέμμα στο διπλανό κάθισμα, ελπίζοντας να είχα καταλάβει σωστά. Κανείς· μάλλον είχε αποβιβαστεί νωρίτερα. Μόνο κάτι γυάλιζε στο κάθισμα. Ήταν δυο τρύπιες δεκάρες.

Advertisements

2 Responses to Με την οκά

  1. Ο/Η deadend mind λέει:

    η όσφρηση είναι πολύ πιο δυνατή αίσθηση απο οσο συνειδητοποιούμε συνήθως..
    το δικό σου άρωμα πάντως είναι πολύ όμορφο..
    φιλί.

  2. Ο/Η dizzydream λέει:

    Νομίζω πως είναι η αίσθηση με την ισχυρότερη μνήμη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: