Η κεντρική πλατεία του Azeroth

Δεν είχα ιδέα τι ήταν το Azeroth, δεν είχα ιδέα αν η φύση του του επέτρεπε να έχει πλατεία, και αν ναι, πού ήταν τέλος πάντων αυτό το Azeroth.

Αναγκάστηκα να ψάξω. Τελικά ναι, δύναται να έχει πλατεία. Δεν ξέρω όμως αν έχει, και αν ναι, πώς είναι η κεντρική του πλατεία. Δεν έψαξα και τόσο πολύ.

Θα ήθελα να έχει. Θα ήθελα να έχω πάει. Τουρίστας ων, να φωνάξω κάποιο σύνθημα υποστήριξης με κρυφή ελπίδα.

Η κεντρική πλατεία τού Azeroth δεν έχει μόνο τουρίστες. Διαβάτες στέκουν, ξεκουράζονται στη σκιά, συνεχίζουν το δρόμο τους· διαδηλωτές φωνάζουν, μοιράζουν φυλλάδια και λουλούδια· περιπλανώμενοι μουσικοί ελευθερώνουν τις νότες τους· διαδηλωτές φωνάζουν, πετούν μολότοφ και πέτρες· παιδιά αεικίνητα τρέχουν και τα γέλια τους ξεσηκώνουν τους κατοίκους.

Όταν μένεις στην κεντρική πλατεία τού Azeroth, βγαίνεις στο μπαλκόνι σου και βλέπεις αυτό τον ανοιχτό χώρο που ξεκουράζει τα μάτια σου, ξεκουράζει τη σκέψη σου, βλέπεις την κίνηση που σου λέει πως υπάρχεις.

Όταν μένεις στην κεντρική πλατεία τού Azeroth, υπάρχουν φορές που δεν θέλεις πια να κατεβείς στην πλατεία, ούτε καν να βγεις στο μπαλκόνι, που σε έχουν κουράσει και τα παιδιά που γελάνε, και οι διαδηλωτές που φωνάζουν, και οι διαβάτες που στέκουν και ξεκουράζονται στη σκιά. Εκείνες τις φορές, θέλεις να τραβήξεις τις κουρτίνες, να μείνεις μέσα, και μόνο οι νότες τών περιπλανώμενων μουσικών να μπαίνουν στο δωμάτιό σου.

Στο σκοτεινό σου δωμάτιο, αυτές οι νότες θα είναι το μόνο πράγμα για το οποίο θα νοιάζεσαι την κεντρική πλατεία τού Azeroth, μέχρι να θελήσεις να ξαναβγείς στο μπαλκόνι, μέχρι τα πόδια σου να σε οδηγήσουν ξανά στην κεντρική πλατεία τού Azeroth.

Μακάρι να μην είχα μάθει ότι κάπου υπάρχει κάποιο Azeroth που έχει κάποια κεντρική πλατεία.

Advertisements

2 Responses to Η κεντρική πλατεία του Azeroth

  1. Ο/Η razzmatazz λέει:

    Η θάλασσα δεν είναι μακριά από την κεντρική πλατεία του Azeroth. Κι εκεί το κύμα δε βγάζει μόνο κοχύλια αλλά και γυάλινα μπουκάλια με μηνύματα που μας κάνουν να χαμογελάμε σαν τρίχρονα μόλις ξετυλίγουμε τα νοτισμένα χαρτιά.

    [in other words, you just colored my night :D ]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: